با این خوراکی ها از پیر شدن مغزتان جلوگیری کنید

11201
برخی از مواد غذایی به ویژه سبزی‌ها می‌توانند نقش بسیار مهمی در حفاظت از سلول‌های مغزی و جلوگیری از آسیب به این عضو بسیار مهم بدن داشته باشند.
قرن‌ها پیش که امکانات پزشکی به پیشرفتگی امروز نبود افراد از گیاهان و میوه‌ها برای درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌کردند، آن‌ها رژیم غذایی سالمی داشتند و کمتر به بیماری مبتلا می‌شدند

graphicstock.com

در عصر حاضر که انسان‌ها از امکانات پزشکی بسیارخوب و متخصصان زبده برخوردار هستند توجه کمتری به خورد و خوراک خود دارند و رژیم غذایی نامناسبی دارند که می‌تواند سبب آسیب دیدن سلول‌های مغزی آن‌ها و ایتلا به بیماری هایی چون سکته مغزی و آلزایمر شود.

از جمله سبزی و ادویه‌هایی که برای حفظ سلامت مغز بسیار مفید هستند می‌توان موارد زیر را نام برد.

زرد چوبه: این ادویه خوشمزه به دلیل وجود ترکیبات خاص خود از جمله ماده شیمیایی کورکومین برای تقویت قوای ذهنی، کاهش التهاب در مغز و بهبود خون رسانی به سلول‌های مغزی بسیار مفید است ومصرف روزانه آن به ویژه به سالمندان توصیه می‌شود.

- Advertisement -

مریم گلی: یکی از سبزی‌های خوشمزه و با خاص فراوان برای سلامت بدن و به ویژه تقویت حافظه است؛ تحقیقات بر روی گروهی از داوطلبان نشان داده است که مصرف مریم گلی می‌تواند سبب بهبود عملکرد ذهنی و پاسخگویی به سوالات تستی در آن‌ها شود.

گیاه هندی Bacopa Monnier: این گیاه نیز دارای تاریخچه طولانی در طب هندو‌ها است و برای تقویت قوای ذهنی و حافظه استفاده می‌شده است.
این گیاه از اکسید شدن و نابودی سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند و به این ترتیب باعث سلامت مغز می‌شود.
گیاه Ginkgo Biloba: این گیاه نیز دارای اثرات ضد التهابی بسیار قوی است و می‌تواند به تقویت خون رسانی به بافت مغز کمک کند. افرادی که از این گیاه استفاده کرده اند عملکرد ذهنی بهتری در حل مسائل داشته اند. مصرف این گیاه همچنین می‌تواند سبب تقویت هوش شود و به همین دلیل در اکثر مکمل‌های خوراکی و سلامتی از این ماده استفاده می‌شود.

سیر: این چاشنی تند و معطر نیز دارای خواص درمانی فراوان برای بدن است. تحقیقات دانشمندان دانشگاه میسوری بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است مصرف منظم سیر باعث جلوگیری از پیری سلول‌های مغزی و بروز بیماری هایی همچون آلزایمر و نیز پارکینسون می‌شود.

رزماری: یکی از سبزی‌های بسیار خوش مزه و با خواص درمانی فراوان برای بدن است. مصرف رزماری و حتی بوییدن آن می‌تواند بر عملکرد مغز و قدرت حافظه اثرمثبت داشته باشد. کارشناسان بر این اساس به والدین توصیه می‌کنند در وعده‌های غذایی کودکان خود گیاه رزماری را اضافه کنند تا نمرات درسی بهتری کسب کنند.

گیاه Ashwagandha: نیز یکی از گیاهان مشهور در درمان بیماری‌ها در طب سنتی کشور هندوستان است و از قدیم در درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار رفته است. مصرف این گیاه سبب تقویت فوری حافظه و عملکرد‌های شناختی در افراد حتی سالمندان می‌شود.

نعناء: این گیاه معطر، خوشبو و لذیذ که دربسیاری از خوراک‌ها و نوشیدنی‌ها به کار می‌رود برای تقویت حافظه و سلامت سلول‌های مغزی مفید است و مصرف روزانه آن به صورت خام یا همراه باغذاتوصیه می‌شود.

چای نعناء نیز یکی از نوشیدنی‌های بسیار مفید برای حفظ سلامت بدن است که می‌تواند سبب تحریک ناحیه هیپوکامپ مغز و جلوگیری از افت حافظه شود.

با استفاده از این گیاهان می‌توانید حافظه خود را تقویت کنید، اما قبل از مصرف آن‌ها با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید تا با سایردارو‌هایی که مصرف می‌کنید تداخل نداشته باشد، همچنین قبل از مصرف از نداشتن آلرژی غذایی و تنفسی به این گیاهان مطمئن شوید

 

graphicstock.com

یک متخصص مغز و اعصاب که بیشتر روی تحقیقات مربوط به آلزایمر و دیگر شرایطی که به تحلیل رفتن مغز منجر می‌شوند می‌گوید: «معمولا چیزی که برای قلب خوب است برای مغز هم مفید است. مغز شما به 20 درصد از خونی که قلب‌تان پمپاژ می‌کند برای تامین اکسیژن و سوخت نیاز دارد. این بدین معناست که اگر قلب تان درست کار نکند، سلول های مغزتان برای انجام وظایف خود به مشکل برمی خورند».
برای تامین سوخت بدن و مغز، از عناصر اصلی رژیم غذایی ذهن استفاده کنید.

بلوبری دارای نوعی آنتی اکسیدان است که باعث ارتباط بهتر نورون های مغز می شود

بلوبری
این میوه‌ی فوق العاده از خانواده‌ی توت حاوی نوعی آنتی اکسیدان – آنتوسیانین است که مخصوصا برای مغز مفید است. تحقیقات اخیر دانشگاه تافتز نشان می‌دهد آنتوسیانین می‌تواند از سلول‌های مغز در برابر اکسیده شدن محافظت و ارتباط بین نورون‌های مغز را آسان‌تر کند. طبق تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد روی 16000 زن بالای 70 سال انجام شد، مشخص شد زنانی که هفته ای 2 فنجان یا بیشتر بلوبری یا توت فرنگی مصرف می‌کنند نسبت به بقیه ذهن‌های آماده‌تری دارند. اگر بلوبری در دسترس شما هست حتما این میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

سبزیجات برگ‌دار و سبز
سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم که سرشار از ویتامین K هستند، می‌توانند سرعت کاهش حافظه را کند کنند. طبق تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه راش، توانایی ذهنی کسانی که روزانه یک یا دو وعده از این نوع سبزیجات مصرف می‌کنند با افرادی که 11 سال از آن‌ها جوان‌ترند و سبزیجات مصرف نمی‌کنند برابر است.

اگر از ضعف حافظه خود می ترسید روغن زیتون را از رژیم غذایی حذف نکنید.

روغن زیتون
یک دلیل دیگر برای این‌که روغن زیتون همیشه جزو بهترین انتخاب‌های شما باشد. به گفته‌ی متخصصین تغذیه روغن زیتون منبعی غنی از پلی فنول است؛ آنتی اکسیدانی که می‌تواند از ضعف حافظه‌ی ناشی از بالا رفتن سن جلوگیری کند. طبق تحقیقات منتشر شده توسط متخصصین تغذیه، روغن زیتون توانایی یادگیری و حافظه را افزایش می‌دهد. تحقیقات دیگری نشان می‌دهد جایگزین کردن چربی‌های اشباع شده با چربی‌های اشباع نشده مثل چربی روغن زیتون؛ خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد.

ماهی چرب
غذاهای دریایی حداقل دو ماده‌ی مغذی دارند که ذهن‌تان را کارا نگاه می‌دارند: امگا3 و ویتامین D. تحقیقات متخصصین تغذیه نشان می‌دهد کسانی که هفته‌ای 3 بار ماهی سالمون، تن یا هالیبوت می‌خورند خطر ابتلا به آلزایمر را تا 40 درصد کاهش می‌دهند. اسید‌های چرب امگا3 حاوی DHA و EPA هستند که بیشتر در مغز متمرکزند و در بالا بردن راندمان فعالیت مغز تاثیر بسزایی دارند. ماهی‌های چرب منبع غنی ویتامین D نیز هستند. مطالعات متعدد نشان می‌دهند ویتامین D می‌تواند در محافظت از مغز مفید باشد. فقط 115 گرم ماهی سالمون حاوی 600 واحد ویتامین D است که برای یک منبع طبیعی مقدار زیادی است

نظر دهید

لطفا نظر خود را بدهید !
نام خود را وارد کنید